Соковиті, м’які і неймовірно смачні котлети
У мене для вас рецепт котлет, які не доведеться навіть смажити, але які ж вони смачні. . . приготуйте їх і ви.
Готувати їх будемо в духовці, а ще під особливо живильної шубкою, у складі якої буде обсмажену цибулю і сир!
Для котлет потрібно підготувати м’ясо.
Я використовувала яловичий фарш, який приготувала самостійно. Спочатку нарізала м’якоть на дрібні шматочки.
Перекрутила м’ясо в електричній м’ясорубці.
З хліба потрібно зрізати скоринку і замочити у воді тільки м’якоть.
Перед тим, як перемолоти в м’ясорубці, потрібно віджати рідину. Зайва вода у фарші не потрібна, але не хвилюйтеся, ці котлети будуть дуже м’якими і соковитими.
Фарш потрібно посолити і поперчити за смаком.
Перемішувати продукти найкраще руками, відбиваючи фарш. Беремо грудочку, підняли його над робочою поверхнею приблизно на 20 сантиметрів і з силою кидаємо назад в миску.
Формувати котлети можна будь-якого розміру.
Я роблю їх приблизно в свою долоню. Розмір котлет насправді важливий – якщо зробити їх маленькими, вони можуть пересохнути, великими – не приготується всередині.
Викладати котлети потрібно відразу ж на деко для випікання в духовці. Рекомендую застелити його пергаментом.
Для верхівки котлет потрібно нарізати цибулю на тонкі півкільця і обсмажити його на рослинному маслі на сковороді.
Готувати стоїть на помірному вогні до рум’яного кольору. Але сильно пересмажувати його не варто, адже попереду готувати страву в духовці.
Кожну котлету зверху потрібно змастити кетчупом, а потім розподілити його по всій поверхні.
Далі необхідно рівномірно викласти підсмажену цибулю.
Нарізати сир тонкими пластами і покласти зверху лука.
Випікати котлети потрібно при 180° духовці протягом 30-35 хвилин.
Котлети під сирною шубкою приємно дивують своєю ніжністю і соковитістю, не здатні залишити байдужим тих, хто любить страви в духовці, та ще й з сирною скоринкою. А ще рекомендую цей рецепт для святкового столу – готуйте їх до приходу гостей та діліться своїми секретами їх приготування з подругами!
Якщо прикрасити страву гілочкою зеленню, часточками помідорів і солодкого перцю – виходить справжній витвір кулінарних мистецтв, та ще й настільки смачне!
Ви згодні зі мною? Пишіть – чи сподобався вам цей рецепт в коментарях під статтею прямо зараз!
Список продуктів:
· Фарш яловичий – 500 р. ;
· Сіль – 0,5 ч. л. ;
· Чорний перець – 0,5 ч. л. ;
· Батон – 3 шматочка;
· Молоко – 150 мл;
· Цибуля – 2 шт. (1шт для фаршу, 1шт будемо смажити на сковороді);
· Сир – 200 р. ;
· Кетчуп;
· Рослинну олію.